Jongeren houden centrum Veghel wéér wakker, nu met vuurwerk en vernielingen

11 juni 2016 om 03:42 • Aangepast 21 november 2020 om 09:42
nl
Jongeren hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw herrie geschopt in het centrum van Veghel. Een groep van waarschijnlijk vijf jongens gooide vuurwerk, rende schreeuwend door de straten en schopte tegen winkelpuien aan. Dat vertellen buurtbewoners aan Omroep Brabant, nadat zij 's avonds laat opgeschrikt werden door de herrie.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De jongeren vernielden deze keer minstens één winkelpui. Het metalen rolluik dat de gevel moet beschermen is verbogen. Hoe groot de schade is, konden buurtbewoners vrijdagnacht nog niet precies zeggen.

Wachten op privacy instellingen...

De politie kwam na een melding naar het centrum toe, maar was te laat om de jongeren te betrappen. Na zo'n twee minuten waren de jongeren alweer verdwenen.
Gesprek met burgemeester Het is al zes jaar lang regelmatig raak in het Veghelse centrum, maar de laatste tijd zijn de bewoners het helemaal zat. Nadat de terroriserende jongeren afgelopen week in het nieuws kwamen, richtte ook de aandacht van de Veghelse politiek zich op het probleem. Woensdag hebben een paar bewoners van het centrum een gesprek met burgemeester Ina Adema over de problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.