Maria moet het ontgelden: weer inbraak bij kapel Etten-Leur

11 juni 2016 om 13:04 • Aangepast 21 november 2020 om 09:42
nl
In de Mariakapel in Etten-Leur is weer ingebroken. Het tijdelijke beeld dat er staat, werd meegenomen. De dief kwam echter niet ver, de politie kon hem op heterdaad aanhouden.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

De kaarsen waren uitgeblazen en de deur zat op slot, weet Toon van Batenburg zeker. Vanwege vakantie van de kapelbeheerder zorgt hij voor het onderhoud van 't Kapelleke.
Na een eerdere inbraak, waarbij het beeld van Maria kapot werd gegooid, was het vrijdagavond weer raak. Rond half tien brak een dief het slot van de deur open. Hij pakte het beeld en liep naar buiten.
LEES OOK: Mariabeeld uit Etten-Leurse kapel vernield
"Op de terrassen op de Markt zag iedereen dat gebeuren", zegt Van Batenburg. "Iemand riep dat de dief het beeld terug moest zetten."
De politie was er snel bij, maar de dief kon toch op de vlucht slaan. Hij klom tot in de nok van een monumentaal pand aan de Markt. In zijn klim naar boven sneuvelde een aantal dakpannen. Op het dak kon de politie hem arresteren.

"Zielig dat dit is gebeurd, diegene heeft gewoon hulp nodig", zegt Van Batenburg. Het tijdelijke beeld is niet beschadigd. Sinds de vorige inbraak is er een inzamelingsactie voor een nieuw beeld opgezet bij Café de Klomp.
"Daar is inmiddels al zeshonderd euro voor opgehaald." De beheerders van de kapel hebben al een beeld op het oog, dat nog gerestaureerd moet worden. "Dat beeld gaan we beter beveiligen, dat komt achter plexiglas."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.