Winkelier is twee keer in één week slachtoffer van reljongeren in Veghel

11 juni 2016 om 20:02 • Aangepast 21 november 2020 om 09:42
nl
Dinsdag is het rollruik vervangen en vrijdagnacht werd het alweer gesloopt. Voor de tweede keer in een week tijd is dezelfde winkelier in Veghel slachtoffer van rellende jongeren in het centrum.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Het rolluik voor de gevel werd stukgetrapt; er zat een grote deuk in. Hij was een makkelijk doel, denkt de getroffen winkelier. Het luik was van kunststof, dat gaat sneller stuk dan metaal. Maar nu hij twee keer achter elkaar slachtoffer is geworden van vandalisme laat hij een steviger hekwerk voor zijn pui ophangen.

Wachten op privacy instellingen...

Niet meer over straatIn zijn zaak kwamen zaterdagochtend acht buren bijeen om te praten over de hangjongeren die de buurt vrijdagnacht weer uit hun slaap hielden. "Ze hebben hier ook tegen de deur van de buurvrouw staan trappen. Sommigen durven hier 's nachts niet meer over straat. Voor anderen is het niets nieuws meer. Je kunt iets laten maken, maar even later is het weer kapot. Daar word je echt niet blij van."
De jongeren gooiden ook vuurwerk en gingen joelend over straat. Politie-agenten op de fiets surveilleren sinds een paar dagen extra veel in het centrum, maar kwamen vrijdagnacht te laat om de jongeren te betrappen. Wel werden er eerder op de dag al gegevens opgeschreven van hangjongeren. De politie hoopt dat winkeliers of bewoners misschien camerabeelden van de jongeren hebben.
CameratoezichtDe buurt zelf hoopt dat er beveiligingscamera's van de politie en gemeente worden opgehangen. "Daar zijn ze wel mee bezig", weet de winkelier. Woensdag hebben bewoners een gesprek met burgemeester Ina Adema van Veghel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.