Video

In Zundert zijn alle praalwagens van bloemencorso al in het klein te zien

11 juni 2016 om 15:58
nl
Op de eerste zondag van september rijden ze in het groot door de straten van Zundert, dit weekend echter zijn de praalwagens van het bloemencorso Zundert al in het klein te zien in het plaatselijk buurthuis. Ontwerpers en buurtschappen exposeren daar hun maquettes voor het bloemencorso 2016
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Twintig maquettes staan er opgesteld van de twintig deelnemende buurtschappen. Bezoekers die komen kijken hebben uiteraard uitgesproken meningen over wat de ontwerpers hebben bedacht. "Ik vind de inzending van Schijf heel mooi. Ik vind ze allemaal weer heel verrassend. De bijen, ja, da's mijn mening." Bijen? Ja, opvallend is namelijk dat veel ontwerpers hebben gekozen voor een dier als uitgangspunt voor hun ontwerp.
Reintje de VosEr rijdt straks een gigantische leeuw mee, een koppige bizon, een grote vis op het droge en een sluwe vos. "Dieren lenen zich nu eenmaal om interessante beelden neer te zetten", zegt corsovoorzitter René Renne. "En dieren zijn in het verleden succesvol gebleken, misschien dat dat ook heeft meegespeeld bij de ontwerpers."
Gevaarlijk transport Veel bekijks, veel discussie en nu al genoemd als winnaar is het ontwerp van buurtschap Tiggelaar. Het buurtschap komt met 'Gevaarlijk Transport', een enorm draakachtig monster dat vastgebonden is op een wagen met tientallen wielen. Het verhaal is dat de bouwers van Tiggelaar het monster in de grond aantroffen op hun bouwlocatie. Te gevaarlijk om te laten zitten en daarom gaat het monster op transport.
Monster is favorietDe achtjarige Sjoerd is erg onder de indruk van het monster. In het buurthuis heeft hij alle inzendingen met zijn mobiel gefotografeerd. Op de vraag wie het corso gaat winnen wijst hij naar het monster. "Gevaarlijk transport, ja." In september weten we of Sjoerd het bij het rechte eind had.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.