Dief wil 'per ongeluk' kapotgevallen Mariabeeld vergoeden

11 juni 2016 om 18:52
nl
De man die vrijdagavond een Mariabeeld stal in Etten-Leur is ook degene die het originele beeld van Maria kapot heeft gegooid. Dat gebeurde drie weken geleden, nadat hij had ingebroken in de Mariakapel.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De beheerder van 't Kapelleke heeft na de eerste diefstal een replica neergezet, die het vrijdagavond rond tien uur ook moest ontgelden. Maar toen kwam de dief niet ver; hij werd betrapt door een horecaportier en sloeg op de vlucht.
Het gaat om een 44-jarige man uit Etten-Leur. Na zijn vlucht werd hij aangehouden op het dak van een monumentaal pand op de Markt. Hij heeft bekend dat hij beide keren heeft ingebroken. Waarom hij dat deed is niet bekend. Volgens de politie maakte hij een verwarde indruk.
GestruikeldDe man zegt ook dat hij het originele Mariabeeld niet bewust kapotgooide. Hij liet het per ongeluk stuk vallen, toen hij struikelde. De verdachte heeft gezegd dat hij het beeld wel wil vergoeden. Bij het naastgelegen Café De Klomp zijn ze al begonnen met het inzamelen van geld voor een nieuw beeld. Er is daarvoor al zeshonderd euro opgehaald.
De dief is na een bezoek aan het politiebureau weer naar huis gestuurd. Wel kreeg hij een proces-verbaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.