Accordeonist vervult laatste wens van doodzieke Jan Schouw: 'Hij fleurde helemaal op'

12 juni 2016 om 13:49
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Manfred Jongenelis
1/2
De zieke Jan Schouw (73) uit Etten-Leur is al jaren groot fan van accordeonist Manfred Jongenelis. Zijn grootste wens was om nog één keer naar een optreden van hem te gaan, maar daarvoor is hij helaas te zwak. Daarom kwam Jongenelis zaterdag naar hem toe, voor een emotioneel optreden in het hospice Marianahof.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De zieke Schouw was zelf ook accordeonist en is groot fan van Jongenelis. "Dat zijn we allemaal", zegt William Schouw, de zoon van Jan. Er lagen zelfs cd's van de artiest in de kamer. "Het is fantastisch dat zo'n topartiest tijd heeft gemaakt voor mijn vader. Dit was zijn grootste wens."
TranenHet gaat niet goed met Jan. Hij heeft de ziekte van Kahler en heeft volgens de doktoren nog slechts een paar weken te leven. "Het was best emotioneel", zegt Jongenelis. "Ik begon te spelen en de familie barstte in tranen uit. En ook voor mij was het emotioneel. Twaalf jaar geleden overleed mijn eigen kindje. Ik heb afgesproken dat Jan haar een dikke knuffel geeft in de hemel."
Ondanks zijn ziekte genoot Jan zichtbaar van het optreden. "Hij fleurde helemaal op", zag Jongenelis. "Hij had glinsterende ogen, echt een glimlach op zijn gezicht. Soms sloot hij zijn ogen, dan zag je dat hij lag te luisteren."
WaarderingZoon William genoot op zijn beurt van de manier waarop zijn vader naar het optreden keek. "Ik heb heel veel waardering voor Manfred. Hij is een geweldig muzikant en heeft er een hele bijzondere middag van gemaakt."

Wachten op privacy instellingen...