Video

Lady Aida houdt uitverkoop: 'Al deze platen hebben mijn vingerafdrukken'

12 juni 2016 om 12:35
nl
50.000 platen verzamelde de Eindhovens dj Lady Aida en daarvan gaan er deze maand 5000 in de uitverkoop. Maar alleen voor de ware liefhebbers, want opkopers blijven buiten.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

De meeste platen kocht dj Lady Aida in Londen en dan ging het haar niet om de artiesten maar om het label. Heel vaak kwam ze terug met hele bijzondere exemplaren. Het aantal platen groeide haar huis uit, dus ging er een deel in de verkoop.
Er waren opkopers die haar selectie graag wilden overnemen, maar dat wilde ze niet. "In al deze platen zit mijn ziel, mijn vingerafdrukken staan er op. Die kan ik niet zomaar in één keer wegdoen. Iemand moet die liefde voortdraaien."
Selectie uit 1988 tot 2004De uitverkoop houdt ze in haar tijdelijke yoga-studio in Eindhoven. Daar staan de bakken met platen langs de muur uitgestald. De selectie komt uit grotendeels uit de vorige eeuw, van 1988 tot 2004."
Belangstellenden zijn vaak generaties jonger dan Lady Aida. "Maar dat maakt het juist interessant," zegt een jonge klant. "De muziek van nu zegt me niet zoveel. Het is allemaal al gedaan en daarom ga je terug naar waar het vandaan komt. Lady Aida komt uit die tijd, dus je weet zeker dat je hier juweeltjes vindt."
'Zo wordt die muziek weer opnieuw gedeeld'"Er was hier een groep van tien jongens die met stapels platen de deur uit gingen," zegt Lady Aida. "Later zag ik op Facebook dat iemand daar een mix van een uur van had gemaakt. Zo wordt die muziek weer opnieuw gedeeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.