Video

Jan Linders trakteert brandweer op barbecue na ondergelopen parkeerkelder

12 juni 2016 om 13:48 • Aangepast 21 november 2020 om 09:41
nl
Voor de verandering bleven de brandweerlieden uit Boxmeer en Wanroij zaterdag rustig zitten bij het zien van een dikke rookpluim. Met reden, want de brandweerlieden kregen als dank een barbecue aangeboden door supermarkt Jan Linders.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Tientallen brandweerlieden moesten namelijk begin juni flink aan de bak om de - na een hoosbui ondergelopen - parkeerkelder leeg te pompen. Liefst vier miljoen liter water kwam er uit de kelder aan de Koorstraat tevoorschijn. “Een bedankje vonden we wel op zijn plaats. Dit konden we niet zomaar stilletjes voorbij laten gaan”, vertelt supermarktmanager Rogier Fijnaut.
Ook de bewoners van de appartementen mochten aanschuiven. Hun souterrains waren ook tijdens de hoosbui volgestroomd. “Veel schade aan mijn spullen, zelfs mijn auto is total loss”, zegt een van de bewoners.
HoosbuiVorige week donderdag werden Boxmeer en omgeving opgeschrikt door hevige regenval. In korte tijd viel er evenveel regen als normaal in een hele maand. Straten en kelders kwamen onder water te staan, de waterschade was enorm.

Wachten op privacy instellingen...

De parkeergarage onder de Jan Linders supermarkt kreeg het flink te verduren. Het water reikte tot aan het plafond. Tientallen brandweerlieden van de korpsen uit Wanroij en Boxmeer waren er snel bij om het water te bedwingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.