Video

Regen teistert Ricoh Open in Rosmalen, herenfinale maandag pas verder

12 juni 2016 om 22:07 • Aangepast 21 november 2020 om 09:41
nl
De finales van het tennistoernooi in Rosmalen hebben zondag de hele dag last gehad van hevige regenval. De vrouwenfinale tussen de Française Kristina Mladenovic en de Amerikaanse Coco Vandeweghe lag twee keer stil, maar werd uitgespeeld. De herenfinale tussen Nicolas Mahut en Gilles Müller werd na de eerste set gestaakt en gaat maandag vanaf 10.00 uur pas weer verder.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Mahut won de eerste set met 6-4, waarna het rond 18.00 uur weer ging regenen in Rosmalen. Om 20.00 uur nam toernooidirecteur Marcel Hunze de beslissing om de wedstrijd maandag verder te laten spelen. De weersverwachting voor zondagavond bleef namelijk slecht. Mensen die kaartjes voor de finales van zondag hadden, kunnen hiermee maandag ook gewoon binnen. Zo laat de organisatie weten.
Damesfinale in drie termijnenDe damesfinale tussen Mladenovic en Vandeweghe begon om 12.00 uur, maar werd door hevige regenval na vijf games voor de eerste keer stilgelegd. Rond 15.00 uur konden de speelsters de eindstrijd hervatten. De eerste set werd vervolgens gespeeld, Vandeweghe won die met 7-5, maar daarna ging het weer regenen.

Wachten op privacy instellingen...

Na een onderbreking van een half uur, ging het duel voor de derde keer van start. De regen was nu geen spelbreker meer. Vandeweghe pakte ook de tweede set en won zo het toernooi. Ook de tweede set eindigde in 7-5.
Finale bij de herenToernooidirecteur Marcel Hunze rekende er rond 18.00 uur, zondagavond, nog op dat ook de mannenfinale zou worden uitgespeeld. "Het blijft tot half tien vanavond licht, dus we hebben nog wat tijd. Er is een heel team actief om alle ontwikkelingen in de gaten te houden", zo zei hij toen. Toch waren de vooruitzichten toen al niet al te best.

Wachten op privacy instellingen...

De finale wordt dus maandag vanaf 10.00 uur uitgespeeld met Mahut dus op een voorsprong. Omroep Brabant zendt het restant van de eindstrijd rechtstreeks uit via de app/website.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.