Kevin Abbring pakt eerste punten in WK Rally: 'Het voelt perfect'

12 juni 2016 om 16:53
nl
Kevin Abbring uit Son heeft zondag in Italië twee punten gescoord in het WK Rally. Het is voor de eerste keer dat Abbring punten haalt sinds hij in dienst van Hyundai rijdt.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Voor Abbring was het sowieso al een goed weekeinde. Hij reed zaterdag namelijk op een volwaardige klassementsproef al de snelste tijd. De Brabantse rijder kende tot dusver een seizoen met de nodige pech, maar mag dit meenemen als serieuze opstekers. "We hebben wat aanpassingen aan de auto gedaan en dat voelt perfect."
Opnieuw pechNa weinig kilometers in Portugal, enkele weken geleden, was Abbring erop gebrand om het beter te doen in Sardinië. Hij startte goed op de eerste dag met een vierde tijd op een showproef, maar op dag twee brak direct een cardanas.
“Nog voor de proef brak de as. Daardoor hadden we alleen voorwielaandrijving”, concludeerde Abbring die daardoor een goede algemene klassering al kon vergeten.
Extra bijzonderDag drie bood nieuwe kansen. Op proef tien, de opener van de derde dag, reed hij zijn snelste tijd, om later ook nog een tweede tijd te noteren. Een bijzondere prestatie omdat hij als enige van het team nog met een auto rijdt die niet beschikt over de laatste specificaties.
“Wat een speciaal gevoel”, liet Abbring weten. “Maar helaas bleef het geluk niet aan onze kant toen we later in de dag de versnellingsbak beschadigden”, vervolgde Abbring, die tijdens de wedstrijd de nodige ups en downs te verwerken krijgt. Vandaag finisht de WK rally van Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.