Stef Clement rekent op deelname aan Tour de France: 'Dat zal toch wel?'

12 juni 2016 om 18:56 • Aangepast 21 november 2020 om 09:41
nl
Wielrenner Stef Clement uit Made heeft een sterke week achter de rug in de Dauphiné Libéré. De Brabander eindigde zondag op plek vijftien in de voorbereidingswedstrijd op de Tour de France. De Tour begint volgende maand.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Clement hoopt dat hij door zijn ploeg IAM Cycling wordt geselecteerd voor de Tour. "Dat zal toch wel", zegt hij op de website van zijn werkgever. "Ik maak me er geen zorgen over. Is ook verspilde tijd. Ik kan er toch niets aan veranderen."

Wachten op privacy instellingen...

De 33-jarige wielrenner brak in april zijn rechtersleutelbeen tijdens de Amstel Gold Race. Hij werd geopereerd en is sinds een paar weken terug in het peloton. "Ik heb pas 100 uur getraind na mijn operatie. Zo zie je maar dat frisheid ook een hoop oplevert en je daarmee gewoon vijftiende kunt worden in een zware koers als de Dauphiné Libéré."
Clement staat op straatDe wielrenner hoorde onlangs dat hij na dit seizoen op straat staat. IAM Cycling houdt er namelijk mee op. Clement wil sowieso door als topsporter. "Vijftiende worden in de Dauphiné Libéré is leuk, maar ik hoop liever een nieuwe ploeg te vinden."
Clement wil graag als superknecht voor een kopman rijden. "Het liefst voor een Nederlandse kopman", aldus de Brabander. "Ik ben altijd een goede knecht geweest. Ik kruip nu eenmaal graag in de rol van knecht, zo is mijn karakter nu eenmaal. Ik heb wel geprobeerd om voor mijn eigen kansen te rijden. Maar daar moet je ook het karakter voor hebben."
'Alleen voor ploeg in World Tour rijden'De Brabander zou volgend seizoen graag voor de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo rijden. "Dat wil ik wel, ja. We zullen wel zien. Ik ga in ieder geval alleen voor een ploeg uit de World Tour rijden. Dat is niet om arrogant te doen. Maar dat is wel het enige waar ik nog open voor sta."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.