Video

Coco Vandeweghe wint grastoernooi in Rosmalen: 'Was lastig karwei'

12 juni 2016 om 19:01 • Aangepast 21 november 2020 om 09:41
nl
De Amerikaanse Coco Vandeweghe heeft zondag het grastennistoernooi in Rosmalen op haar naam geschreven. In twee sets pakte ze ten koste van de Française Kristina Mladenovic de winst: 7-5 en 7-5.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De partij werd vanwege de regen twee keer onderbroken. Bij een stand van 3-2 in de eerste set in het voordeel van Mladenovic moesten de twee tennissters hun confrontatie op het Brabantse gras vanwege regen staken. Na dik tweeënhalf uur kon de wedstrijd worden hervat.
Weer stilgelegdHet ging daarna lange tijd gelijk op, maar op 5-5 wist Vandeweghe de Française te breken en de set uit te serveren. Direct na het eerste bedrijf moest de wedstrijd opnieuw worden stilgelegd vanwege donkere wolken. Ruim een half uur later stapten de tennissters weer de baan op.
In de tweede set leverde Vandeweghe op 3-4 met een dubbele fout haar servicegame in, maar daarna nam ze met twee breaks op rij het heft in handen.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede zegeHet is de tweede keer dat de 24-jarige Vandeweghe, de nummer 43 van de wereldranglijst, het toernooi in Rosmalen wint.

Wachten op privacy instellingen...

In 2014 ging ze er op het Brabantse gras eveneens met de winst vandoor. Haar tweede overwinning in Rosmalen is tevens haar tweede triomf in het enkelspel op de WTA Tour. Mladenovic (23) mikte zondag tevergeefs op haar eerste toernooizege in het enkelspel. Ze won wel al zestien dubbeltoernooien, waaronder Roland Garros een week geleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.