Jeffrey Herlings heeft last van enkel, maar wint wel gewoon weer

12 juni 2016 om 23:49
nl
Jeffrey Herlings blijft maar winnen. Niet alleen in het wereldkampioenschap, ook in de Dutch Masters of Motocross MX2. Tijdens de derde wedstrijd in Markelo domineerde de rijder uit Elsendorp, zondag, in beide manches. Wel moest Herlings in de tweede omloop gas terugnemen, omdat hij bij een verkeerde landing na een sprong zijn enkel bezeerde.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Dit zorgde ervoor dat hij niet voluit verder kon en op gecontroleerde wijze de wedstrijd uit moest rijden. Ondanks de pijn in zijn enkel wist hij toch de manche met een voorsprong van vijftien seconden naar zijn hand te zetten.
Dankzij zijn derde dubbelslag in het Dutch Masters kampioenschap heeft Herlings zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 52 punten. Dit betekent dat hij bij de volgende wedstrijd op 3 juli in Emmercompascuum de titel in de wacht kan slepen.
GP in EngelandMaar voordat het zover is staat volgend weekend eerst de elfde ronde om het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Britse Matterley Basin. Ook hierin gaat de Brabander aan de leiding. Hij won tot nu toe alle wedstrijden. Ondanks de enkelblessure lijkt het erop dat Herlings gewoon aan het vertrek staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.