Video

Net nieuwe riolering en toch weer wateroverlast, Zeilbergsestraat in Deurne baalt flink

13 juni 2016 om 17:12 • Aangepast 21 november 2020 om 09:40
nl
Bewoners van de Zeilbergsestraat in Deurne zijn de wateroverlast meer dan beu. Pas een half jaar is het nieuwe riool in gebruik, maar de problemen zijn er niet minder op geworden. “We gaan een brief schrijven naar de gemeente. Dit willen we niet langer”, aldus een buurtbewoner.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Een wolkbreuk zorgde zondag opnieuw voor wateroverlast in Deurne. Het riool op de Zeilbergseweg kon de grote waterhoeveelheden niet verwerken en dus veranderde de straat in een rivier. “We hadden verwacht dat het beter zou worden met het nieuwe riool, maar de afgelopen twee weken konden we met de roeiboot door de straat.”

Wachten op privacy instellingen...

'Moet iets aan gedaan worden'Het water liep zondag bij twee huizen naar binnen. Begin deze maand werden zeker acht woningen getroffen door het noodweer. “Het riool is gewoon niet goed gemaakt, terwijl ze wisten van de wateroverlast hier. Er moet echt wat aan gedaan worden.”
Een jaar lang lag de Zeilbergseweg open voor werkzaamheden aan het riool. Het riool is nu een half jaar in gebruik, maar als het aan buurtbewoners ligt, kan het werk opnieuw beginnen. “Er moet weer een nieuw riool komen. Dit kan zo niet langer. Het is afwachten wat de gemeente gaat doen, maar we hebben nog niemand van de gemeente gezien.”
'Mogelijk water naar de Vlier'Wethouder Helm Verhees is bij de eerste bui langs geweest. "Ik ben daar vorige week geweest. Ik heb het gezien. Dat wil je niet", vertelt hij over de wateroverlast. "We hebben een buffer voor 1,2 miljoen liter water, maar dat blijkt niet genoeg te zijn." Daarom gaat de gemeente kijken of het bijvoorbeeld mogelijk is om het water af te voeren naar de Vlier.
Ook op de Helmondseweg waren problemen door de wolkbreuk. Een bewoner legde daarom maandagochtend zandzakken voor de deur van zijn huis, met het oog op de verwachte zware onweersbuien.

Wachten op privacy instellingen...

ZandplekkenHet water is inmiddels bijna helemaal verdwenen. Zandplekken herinneren nog aan de wateroverlast van zondag.
Deurne werd begin deze maand ook al getroffen door het noodweer.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.