Video

Heatstick, e-sigaret met tabak, goed voor 70 banen bij Philip Morris in Bergen op Zoom

13 juni 2016 om 17:19
nl
Phillip Morris gaat 65 miljoen investeren in de productie van halffabricaten voor een nieuw product, de zogenoemde heatstick. Daarvoor gaan ze een deel van fabriek in Bergen op Zoom weer gebruiken. Volgens het bedrijf zou dit zo’n 70 banen kunnen opleveren. Twee jaar geleden sloot Philip Morris bijna de gehele fabriek in Bergen op Zoom.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Het bedrijf gaat investeren in twee nieuwe productielijnen voor de productie speciale tabak, die wordt verwerkt in een nieuw tabaksproduct. Het lijkt op de elektrische sigaret, maar er zit wel echte tabak in verwerkt.  
Groeiende vraag Het  apparaatje is in landen als Japan, Zwitserland, Italië en Portugal al op de markt gebracht. Het Amerikaanse concern ziet voor de Nederlandse vestiging een belangrijke rol weggelegd om aan de groeiende internationale vraag naar het nieuwe product te kunnen voldoen. De nieuwe productielijnen moeten er in 2018 zijn.
De gemeente Bergen op Zoom en de provincie Brabant laten weten blij te zijn met de investering. "Het besluit van Philip Morris is een opsteker voor Bergen op Zoom en Brabant. Het toont aan dat West-Brabant met zijn strategische ligging economisch kansrijk is en biedt groeikansen voor de werkgelegenheid", aldus gedeputeerde Bert Pauli. Wethouder Arjan van der Weegen van Bergen op Zoom verwacht dat dit een opstapje is naar meer banen op het terrein van Philip Morris.
Massaontslag Eind 2014 sloot Phillip Morris de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom, waardoor zo’n 1200 mensen hun baan verloren. De fabrieken stonden daarna niet helemaal leeg. Er werken nu nog steeds ruim 180 mensen op het gebied van logistiek en aan de productie van vloeistoffen van elektronische sigaretten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.