'Peter van der Vorst had in beschoten homoclub Orlando moeten zijn', presentator pakt twitteraar aan

13 juni 2016 om 22:44 • Aangepast 21 november 2020 om 09:40
nl
Peter van der Vorst (44) is van plan om met zijn cameraploeg langs te gaan bij een twitteraar die de Bredase presentator dit weekend het liefst in de Amerikaanse homoclub Pulse had gezien. Een bloederige schietpartij kostte daar aan 49 mensen het leven.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Twitterrel begon met een reactie van Van der Vorst op een bericht van Donald Trump, die via Twitter de nabestaanden van de slachtoffers een hart onder de riem stak. Van der Vorst riep de presidentskandidaat op te stoppen met Amerikanen van wapens te voorzien.
Die reactie viel helemaal verkeerd bij een anonieme Twitteraar. Hij liet weten dat Van der Vorst zelf in de homoclub had moeten zijn op het moment dat de schutter een bloedbad aanrichtte. Van der Vorst vindt dat met deze verwensing alle grenzen worden overschreden. “Mij in die homoclub wensen is pas écht ziek”, aldus de presentator. “Daar ga je nog wat van horen!”
'Tot binnenkort!'Van der Vorst beweert over de identiteit van de twitteraar te beschikken. “Heel benieuwd hoe je het op camera doet, was vrij simpel om je te traceren. Tot binnenkort!“, verzekert de presentator. “Je mag het binnenkort op camera uitleggen, geen probleem!”
Inmiddels is de reactie van de twitteraar verwijderd. Onder de indruk van de bedreiging van Van der Vorst is hij niet. “Peter is gewoon een imbecieltje met zelfoverschatting. Ik zit nog steeds te wachten op mijn cameraploeg.”
Dodelijkse schietpartijDe schietpartij in Orlando van afgelopen weekend is de schietpartij in de Verenigde Staten met de meeste doden door een enkele schutter ooit. Ruim vijftig mensen liggen nog in ziekenhuizen. Diverse gewonden verkeren in kritieke toestand.
De schutter bestormde de club 's nachts rond twee uur met een aanvalsgeweer en pistool. Er volgde een schotenwisseling met een agent in burger. De dader, de 29-jarige Omar Mateen, werd doodgeschoten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.