Neparts Ron O. verder in het nauw, nog één aangifte en meer nieuwe meldingen

13 juni 2016 om 18:48
nl
De politie heeft de afgelopen dagen nog één aangifte en meerdere meldingen binnengekregen van vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn geworden van neparts Ron O. uit Tilburg. Het aantal aangiftes komt daarmee op tien. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda maandag bevestigd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Vorige week donderdag werd bekend dat de 46-jarige O. jarenlang vrouwen zou hebben verkracht. De man gaf zich, vermoedelijk al sinds 2007, ten onrechte uit als arts. In die hoedanigheid deed hij lichamelijk onderzoek bij vrouwen zoals bekkenbodemonderzoeken, borstonderzoeken en uitstrijkjes. Dat gebeurde bij de man thuis.
SportschoolRon O., een sportmasseur, kende zijn slachtoffers uit de sportschool. Hij vroeg of hij als arts de vrouwen mocht onderzoeken. Ze hadden aanvankelijk vertrouwen in de man.  Pas achteraf ontdekten de vrouwen dat de verdachte geen arts was.
Zie ook: ‘Hij zei dat hij orgasmeonderzoek deed’, zo ging neparts en verkrachter Ron O. te werk
De zaak kwam aan het rollen nadat een van de vrouwen op 6 november 2015 naar de politie stapte. Al snel volgden meer aangiftes uit de omgeving van Tilburg. Veel slachtoffers kennen elkaar omdat ze bij dezelfde sportschool zaten.
SchaamteHet OM liet eerder al weten niet uit te sluiten dat meer vrouwen slachtoffer zijn geworden van de neparts. Mogelijk durven veel vrouwen uit schaamte niet naar de politie te stappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.