Bossche Volkspartij wil schotelantennes verbieden: 'Ze zijn gewoon oerlelijk'

14 juni 2016 om 08:58
nl
De Bossche Volkspartij wil alle schotelantennes op appartementen en huizen van woningbouwcorporaties in Den Bosch verwijderen en verbieden. Dat zegt Nol Roos, fractievoorzitter bij de Volkspartij. "Het stadsbeeld wordt er door vervuild."
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het voorstel wordt dinsdagavond in de raadsvergadering besproken. Bij een eerdere vergadering waar hij het onderwerp opbracht kreeg hij verontwaardigde reacties, zegt Roos. "En dubbele vragen. Maar het gaat me niet om de mensen die er gebruik van maken, maar om de lelijkheid. Sommigen zijn helemaal doorgeroest. Het is gewoon smerig."
Volgens de partij zouden schotels een verloederde aanblik geven. "Sommige wijken zijn gewoon schotelboulevards, die hangen helemaal vol", zegt Roos. "Vroeger stonden er grote antennes op flats. Toen die niet meer nodig waren omdat er kabels kwamen, verdwenen de antennes ook. Waarom doen we dat nu niet? De schotels zijn overbodig."
AlternatievenDe Bossche Volkspartij zegt dat er voldoende alternatieven zijn. De nieuwste televisies zijn voorzien van een internetaansluiting voor de ontvangst van buitenlandse programma’s. "Je kunt elke zender binnenhalen."
Woningcorporatie Zayaz heeft de schotels al verboden. BrabantWonen verbiedt de schotels niet. Fractievoorzitter Roos weet nog niet in hoeverre de gemeente precies gaat over de schotels. "Dat ga ik vanavond horen. Maar de gemeente gaat ook over bloembakken die winkeliers buiten zetten." Het gaat om het aangezicht van de stad, beredeneert Roos. "En als het niet mooi is, waarom halen we ze dan niet weg."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.