Divisie NXP voor 2,4 miljard verkocht aan Chinezen, verder als Nexperia

14 juni 2016 om 10:02
nl
Chipproducent NXP uit Eindhoven verkoopt een bedrijfsdivisie aan twee Chinese investeerders. De tak, Standard Product Business, wordt door Beijing Jianguang Asset Management en Wise Road Capital overgenomen voor 2,4 miljard euro. Dat werd dinsdagochtend gemeld.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Het gaat om de divisie die diodes, transistors en andere onderdelen maakt voor de auto-industrie, industriële apparatuur en consumentenelektronica. De divisie die verkocht wordt was in 2015 goed voor een omzet van 1,2 miljard euro.
NXP wilde divisie al even verkopenIn april werd al duidelijk dat NXP de divisie wilde verkopen. Persbureau Bloomberg verwachtte toen dat die verkoop minimaal 1,8 miljard euro zou moeten opbrengen. Dat bedrag valt nu dus fors hoger uit. Toen werd ook al Jianguang genoemd. Dat bedrijf betaalde eerder al 1,8 miljard dollar voor het voormalige NXP-onderdeel RF Power, dat signaalversterkers maakt
Het verkochte onderdeel gaat in Chinese handen verder onder de naam Nexperia. Alle 11.000 mensen die nu bij Standard Product Business werken gaan mee.
EindhovenNXP heeft wereldwijd zo'n 45.000 mensen in dienst, volgens de website. Het bedrijf heeft vestigingen in dertig landen, maar nog veel meer locaties. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Eindhoven, in Nijmegen heeft NXP een chipfabriek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.