Levensgevaarlijke betonblokken in Zundert weg, gemeente kreeg verkeerde aangeleverd

14 juni 2016 om 18:09 • Aangepast 21 november 2020 om 09:39
nl
Aan de soap rond de betonblokken in de Molenstraat in Zundert lijkt geen eind te komen. De twee bakken die er maandag werden neergezet en later op de dag voorzien van een reflecterende plaat, waren verkeerd aangeleverd. Ze waren te laag.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

De gemeente heeft nieuwe en hogere blokken besteld, die bovendien een andere kleur hebben dan het wegdek. Een woordvoerder van de gemeente hoopt dat ze volgende week geleverd worden. De plaatsing maandag, leidde direct tot een aantal ongelukken. De obstakels waren niet opvallend genoeg.
Waarschuwing van Maikel FoesenekEen inwoner van Zundert waarschuwde de gemeente maandag dat de betonblokken nauwelijks opvielen. Binnen het uur botste al een automobilist vol tegen één van de blokken. Nog dezelfde dag zijn de blokken voorzien van een rood-witte, reflecterende strip. Het is allemaal te danken aan Maikel Foesenek. De oplettende burger zag de bui hangen toen de blokken eerder op de dag waren geplaatst.

Wachten op privacy instellingen...

'Vragen om ongelukken'Nadat hij de obstakels had zien staan, verzond hij een waarschuwingsbericht via Twitter. “Dit is vragen om ongelukken”, verzuchtte Foesenek.
Een woordvoerster van de gemeente Zundert bevestigde maandag dat er in de bebouwde kom ‘verkeersremmende maatregelen’ zijn genomen. “Dit om mensen te stimuleren om de nieuwe rondweg te gebruiken. Daar wordt op dit moment nog aan gewerkt”, zo vertelde ze.
Euvel verholpenProbleem was echter dat de bakken dezelfde kleur hebben als het asfalt en nauwelijks opvielen. De gemeente zou aanvankelijk pas later deze week melden hoe ze dit ‘probleem’ ging oplossen.
Inmiddels lijkt het erop dat het euvel is verholpen, al duurt het nog wel enkele dagen voordat er nieuwe betonblokken staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.