Showbizzmoord Bart van der Laar wordt 'zenuwslopende' musical

14 juni 2016 om 13:42
nl
Er komt een musical over de moordzaak op de bekende platenproducer Bart van der Laar uit Gemert. Van der Laar werd in 1981 vermoord in zijn Hilversumse villa. Hij was onder andere de producer van Harriët Willems uit Valkenswaard, die begin jaren tachtig als Linda Williams meedeed aan het Eurovisie Songfestival met het liedje 'Het is een wonder'.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De moord staat bekend als de Hilversumse showbizzmoord. De voorstelling Dwaling gaat over het leven van Martien Hunnik, die jarenlang ten onrechte vastzat voor de moord op Van der Laar.
In totaal bracht Hunnik acht jaar in de cel en onder behandeling door. Justitie vroeg in mei dit jaar vrijspraak in de zaak. De bekennende verklaring die Hunnik destijds deed, is volgens justitie niet langer geloofwaardig. Hunnik hoort dinsdag van het gerechtshof in Den Haag of hij alsnog wordt vrijgesproken.
De voorstelling over de moordzaak op de Gemertse platenbaas laat stap voor stap zien hoe de gerechterlijke dwaling tot stand kwam. 'Een zenuwslopende musical waarin je wordt meegesleurd in de onbekende wereld van justitiële willekeur', zeggen de makers. Janke Dekker Producties brengt de musical in theaterseizoen 2017/2018 op de planken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.