Tjibbe (8) opent Wereld Bloeddonordag samen met de koning

14 juni 2016 om 13:19 • Aangepast 21 november 2020 om 09:38
nl
"We gaan een ballon de lucht inlaten!" Vanuit het Concertgebouw in Amsterdam vertelde de 8-jarige Tjibbe de Louwere uit Berkel-Enschot dinsdagochtend hoe hij de Wereld Bloeddonordag zou gaan openen. Inmiddels is het moment achter de rug. Tjibbe kreeg hulp van iemand die inmiddels wat ervaring heeft met openingshandelingen: koning Willem-Alexander.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

De opening van de Bloeddonordag is elk jaar in een ander land. Dit jaar is Nederland aan de beurt. Dat de jonge Tjibbe de Louwere de dag mocht openen, is niet zomaar. "Ik heb een afweerstoornis. Daardoor ben ik sneller moe en ziek en kan ik minder sporten."
Elke week 'soldaatjes'Elke week krijgt het jongetje afweerstofjes uit het bloed van duizend verschillende donoren toegediend. Soldaatjes, noemt hij de afweerstofjes. "Die krijg ik via een prikje in mijn buik, met een infuus. Mijn soldaatjes zijn met te weinig."
Dinsdag worden donoren bedankt en wordt het belang van het doneren van bloed onderstreept. Want, zo zegt Tjibbe: "Ze geven kinderen zoals ik een beetje leven."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.