Politie en brandweer redden kleine eendjes uit put in Tilburg

14 juni 2016 om 17:46
nl
Grote paniek bij een moeder eend, deze dinsdagmorgen in Tilburg. Haar tien kuikens waren in een diepe put gevallen. Een buurtbewoner hoorde de beestjes piepen en kwaken. Hij alarmeerde de politie en die bleek ook de beste vriend van een eendenfamilie te kunnen zijn. Met behulp van de brandweer overigens.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Het voorval speelde zich af bij een vijver aan de Ankeveenstraat in de wijk Reeshof. Machteloos moest moeder eend toekijken hoe twee politieagenten eerste hulp probeerden te verlenen.
Hulp brandweer hard nodigZe moesten de brandweer inschakelen, die er ook serieus werk van maakte: er werden liefst twee wagens uit de kazerne gehaald en een man of vijf opgetrommeld.
Dat was nodig ook, onder meer omdat op de put een rooster lag dat wel enkele honderden kilo’s weegt. Mede door het inzetten van een kraan van één van de brandweerwagens kon het rooster gelicht worden.
Reddingsactie trekt veel bekijksVervolgens was het aan de agente en één van de brandweerlieden om af te dalen in de put en de eendjes boven water te halen. Dat lukte uiteraard, waarna de eendjes herenigd werden met hun moeder. Het hele gezin werd teruggezet in de vijver en zo kreeg dit verhaal alsnog een happy end. De reddingsactie duurde ongeveer een uur en trok veel bekijks.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!