Man overlijdt nadat hij is bedolven onder zandmassa bij transportbedrijf in Tilburg

14 juni 2016 om 21:49 • Aangepast 21 november 2020 om 09:38
nl
Bij een bedrijfsongeluk aan de Letostraat in Tilburg is dinsdagochtend een dode gevallen. Dat gebeurde rond half elf tijdens werkzaamheden onder een rioleringspijp bij een transportbedrijf op industrieterrein Vossenberg. Het ging volgens de politie mis tijdens het graven van een sleuf voor de pijp. De sleuf zakte in, waardoor de man klem kwam te zitten tussen de pijp en het zand.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Gorinchem (Zuid-Holland), stond op het moment van de instorting in een kuil van bijna twee meter diep. In de kuil begon de wand te verschuiven waarna de boel instortte. De man werd bedolven onder de zandmassa en raakte daarbij ernstig gewond.
GereanimeerdMeerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen met spoed ter plekke. Ambulancebroeders hebben de man nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.
Een ooggetuige zegt dat de verslagenheid groot is bij het bedrijf waar het ongeluk is gebeurd. De politie noemt het dodelijke bedrijfsongeluk een 'trieste gebeurtenis'.
ArbeidsinspectieInmiddels is de familie van de 25-jarige man op de hoogte gesteld van zijn overlijden. Zijn identiteit wordt later in de middag bekendgemaakt. Hoe de zijwand kon instorten, moet onderzoek van de Arbeidsinspectie uitwijzen.
Volgens de eerste melding viel de jongeman naar beneden en kwam hij onder een rioolpijp terecht. Dat klopt niet; het slachtoffer stond in de kuil toen de zijwand instortte.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.