Video

Joris Mathijsen nieuwe technisch manager Willem II: 'Ontzettend blij, dit is mijn club'

14 juni 2016 om 16:44 • Aangepast 21 november 2020 om 09:38
nl
Willem II heeft Joris Mathijsen aangesteld als nieuwe technisch manager. De oud-speler van Willem II tekende dinsdagmiddag een contract voor drie seizoenen. "Ik ben ontzettend blij dat ik terug ben. Dit is mijn club", liet Mathijsen weten tijdens een persconferentie.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Mathijsen (36) doorliep de jeugdopleiding van Willem II en speelde tussen 1998 en 2004 zes seizoenen in de Tilburgse hoofdmacht. Na Willem II speelde Mathijsen voor AZ, Hamburger SV, Málaga en Feyenoord. Tijdens zijn carrière kwam hij 84 keer uit voor het Nederlands Elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale speelde tegen Spanje.
Anderhalf jaar contact"De club en ik hadden al anderhalf jaar contact met elkaar. De laatste tijd is het snel gegaan. We hebben intensieve gesprekken gevoerd. Daar kreeg ik een goed gevoel bij."

Wachten op privacy instellingen...

Mathijsen heeft geen ervaring als technisch manager. Officieel heeft hij zelfs nooit een punt gezet achter zijn voetbalcarriere. "Mijn loopbaan is afgelopen zomer een beetje stil geëindigd. Ik had verwacht om nog minimaal één seizoen langer te voetballen bij Feyenoord of een club in het buitenland. Dat is helaas niet gebeurd." Mathijsen sloot toen uit dat hij weer bij Willem II zou gaan voetballen.

Wachten op privacy instellingen...

Aan het feit dat Mathijsen onervaren in het avontuur bij Willem II stapt wilde hij niet te veel woorden vuil maken. "Natuurlijk kom ik deze functie straks dingen tegen waarmee ik minder ervaring heb, maar je moet juist kijken naar de punten die ik wel heb. Willem II weet dat ik onervaren ben. Uit de gesprekken met de club bleek wel dat ze dat accepteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.