Video

Martien Hunnik na 34 jaar alsnog vrijgesproken van 'Showbizzmoord' op producer Bart van der Laar

14 juni 2016 om 15:45
nl
Martien Hunnik is na 34 jaar vrijgesproken van de moord op de Gemertse platenproducer Bart van der Laar. Dinsdag is hij alsnog onschuldig verklaard voor de moord die bekend staat als de showbizzmoord.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Van der Laar werkte als producer van onder andere Corry Konings, Luv en Benny Neyman. Hij claimde de tekst van het songfestivalliedje 'Het is een wonder' te hebben geschreven. Hiermee behaalde Linda Williams in april 1981 de negende plaats op het Eurovisiesongfestival in Dublin. Na afloop ontstond er een rel over de vraag of Van der Laar wel werkelijk de auteur was.
Schotwond in hoofd Van der Laar werd in 1981 vermoord  in zijn Hilversumse villa. De platenproducer werd met een schotwond in zijn hoofd gevonden. Hij overleed drie dagen later. Hunnik is hiervoor in 1984 veroordeeld. Hij zat hiervoor acht jaar in de cel. Volgens het gerechtshof in Den Haag is uit nieuw onderzoek gebleken dat de verklaringen van Hunnik onbetrouwbaar zijn.
De Hoge Raad had vorig jaar bepaald dat de zaak heropend moest worden omdat er twijfels waren aan de betrouwbaarheid van Hunnik zijn verklaringen. Het zou zijn dat Hunnik vaker verhalen verhalen verzon en de neiging had feiten te verdraaien.
'Verschrikkelijk voor die man'Achterneef Ger van der Laar vindt het 'op zijn zachtst gezegd een flinke blunder' van justitie dat Hunnik zo lang heeft vastgezeten. "Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor die man", zei hij dinsdagavond.
Dat de zaak verjaard is en dat er niet meer wordt gezocht naar de dader vindt hij jammer. "Ik zou zeggen: zoek alsnog uit hoe het is gegaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.