Elf jongens nog vast na vechtpartij in opvang asielzoekers Etten-Leur

14 juni 2016 om 16:09
nl
De elf jongens die zondag na een vechtpartij in een opvang voor asielzoekers in Etten-Leur zijn aangehouden, worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling en vernieling. Het gaat om Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen. Ze zitten allen nog vast.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Nidos, de stichting in Utrecht die hun voogdij verzorgt, verwacht dat ze allemaal terugkeren in het huis aan de Edward Poppelaan in Etten-Leur.
Aanleiding onbekendBij de uit de hand gelopen ruzie raakten twee jongens lichtgewond. De verdachten zijn tussen de vijftien en zeventien en komen uit Syrië en Eritrea. Ze waren aan het eind van de middag met elkaar slaags geraakt. De aanleiding is onbekend. Er vielen niet alleen klappen, ook werd een deel van de inboedel van de opvang vernield.
Alle verdachten zitten nog vast, ze moeten met de hulp van een tolk worden verhoord. Volgens de politie zal proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt, waarna het aan de Officier van Justitie is om hen eventueel ter vervolgen. De jongeren woonden nog niet zo lang in het huis in Etten-Leur.
'Eenmalig incident'Ook Nidos wil weten wat er is gebeurd. Hiervoor is of wordt gesproken met andere bewoners en begeleiders van de opvang. Een woordvoerster van Nidos gaat vooralsnog uit van een eenmalig incident.
De gemeente Etten-Leur laat desgevraagd weten dat ze zondagavond direct op de hoogte is gebracht van de ongeregeldheden. Ze is nu in afwachting van de uitkomsten van het politie-onderzoek. De eventuele terugkeer van de jongeren die over de schreef zouden zijn gegaan, ziet ze als een verantwoordelijkheid voor de instellingen die bij de opvang betrokken zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.