Burgemeester van Veldhoven haalt 'prank' uit met jeugdige drinker

14 juni 2016 om 16:56
nl
“Het zou best wel lachen zijn als de burgemeester ook echt een brief schrijft”, zei youTuber Luc Kerremans uit Veldhoven nog. Tijdens een uitgaansavond moest hij blazen en na die blaastest bleek dat hij gedronken had. En dat mag niet, want Luc is nog geen achttien.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Het alcoholbeleid van Veldhoven is opvallend. Wordt een minderjarige daar door de politie staande gehouden met alcohol op, dan volgt er geen boete. In plaats daarvan schrijft burgemeester Mikkers een brief naar de ouders van de jeugdige drinkers. Dat dat ging gebeuren hoorde Kerremans die avond ook van de politie.
Bezoekje van de burgemeesterKerremans heeft samen met een vriend, Marijn van der Heijden, een kanaal op Youtube. Daarop plaatsen ze allerlei filmpjes over dingen die ze in het dagelijks leven meemaken. Nadat de Youtuber moest blazen, maakte hij ook een filmpje. Daarin legt hij uit wat hij had meegemaakt en twijfelde hij hardop of de burgemeester ook wel echt een brief zou schrijven.
Twee weken nadien weet de Youtube-partner van Kerremans hem mee te krijgen naar het gemeentehuis. Kerremans denkt dan nog dat het gaat om een afspraak over het maken van filmpjes voor de gemeente. Als tijdens een gesprek daarover opeens de deur opent en burgemeester Mikkers hoogstpersoonlijk binnenstapt kijkt de jonge Youtuber vreemd op.
Youtube-Prank (gaat goed)Het is een nieuwe traditie op Youtube: vloggers die elkaar ‘pranken’ (grappen met elkaar uithalen). En dat blijkt het geval. Van der Heijden heeft twee geheime camera’s geplaatst in het kantoor. Burgemeester Mikkers stelt zich netjes voor en dan zegt hij dat hij het filmpje van Kerremans heeft bekeken.
“Ik begreep niet dat jij niet snapte dat ik die brief had geschreven”, zegt Mikkers. “Tuurlijk doe ik dat zelf.” Een geschrokken Kerremans legt nog uit dat hij twijfelde of hij het wel moest maken. Er volgt nog een gesprek en dan pas komt het besef: Kerremans is met open ogen in een grap van de burgemeester en Van der Heijden getrapt. [youtube:body:https://youtu.be/8gsRgACXcgg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.