Wat was het nat! Kijk hier hoeveel regen er al in Oost-Brabant is gevallen

14 juni 2016 om 22:41 • Aangepast 21 november 2020 om 09:38
nl
Het zal niemand ontgaan zijn: de afgelopen weken kwam het hemelwater vaak met bakken naar beneden. De grote hoeveelheid neerslag in de eerste weken van juni heeft voor nogal wat overlast gezorgd. Snelwegen werden afgesloten, straten en huizen liepen onder.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De waterschappen Aa en Maas, Dommel en Brabantse Delta hebben in kaart gebracht waar in hun regio de meeste neerslag is gevallen. Duidelijk is dat de piek in de laatste veertien dagen in de omgeving van Borkel en Schaft (156.4 millimeter) ligt.
Maar ook in het gebied bij Budel (153 millimeter) en Asten en Someren (141.5 millimeter) viel veel regen. In Budel-Schoot overstroomde door de grote regenbui een riool.

Wachten op privacy instellingen...

In Asten is al meer dan honderd keer melding gedaan van wateroverlast.

Wachten op privacy instellingen...

Bewoners uit de omgeving van Goirle hadden ook te kampen met veel regenval: 143.6 millimeter. Naast wateroverlast was er in Dongen, Goirle en Loon op Zand nog sprake van vijftien schades door blikseminslag.
Regen voor een maandHet water in de Reusel en de Kleine en Groote Beerze staat dinsdag nog altijd hoog na de vele regenval. Bij Biest-Houtakker, Bladel, Hoogeloon en Spoordonk treden die riviertjes op sommige plaatsen buiten hun oevers. Niet gek ook, in Hoogeloon bijvoorbeeld vier maandag in twee uur evenveel regen als normaal in een maand: zestig millimeter.
Omdat er maandag ook in Eindhoven tunnels onder water stonden, heeft het waterschap De Dommel de stuwen bijgesteld. Er gaat nu meer water via het Beatrixkanaal en het Wilhelminakanaal en minder water door de stad.
NeerslagkaartenZijn er bij jou in de buurt ook zo veel buien overgetrokken de laatse twee weken? Op de neerslagkaarten boven dit bericht kun je precies zien hoeveel er precies in jouw omgeving naar beneden is gekomen.
ZIE OOK: Anderhalve meter water uit parkeergarage Boxmeer gepompt na extreme regenval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.