Samenscholingsverbod en camera's in Veghel tegen overlast jongeren, bewoners blij

14 juni 2016 om 19:09
nl
In het centrum van Veghel geldt sinds dinsdag een samenscholingsverbod. Ook zullen er tijdelijk camera's geplaatst worden. Met deze maatregelen wil de gemeente een einde maken aan de overlast in het centrum. De bewoners en ondernemers zijn blij met de inzet van de gemeente.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Burgemeester Ina Adema laat dinsdagmiddag weten dat ze het gedrag van de jongeren niet wil tolereren. "Jongeren die zich niet gedragen, zijn hier niet welkom. Ik zet dan ook stevig in op de aanpak van deze overlast."
Gesprek met oudersAdema wil ook in gesprek gaan met de jongeren die overlast geven. Zij kunnen een uitnodiging verwachten om met hun ouders te komen praten over hun gedrag.
Zes jaarVorige week werd duidelijk dat de Molenwieken in het centrum van Veghel al zes jaar last heeft van een groep van met name Marokkaanse en Ethiopische jongeren. De gemeente heeft het nu over allochtone en autochtone jongeren. Ze vernielen spullen, intimideren, gooien stenen en schoppen zelfs rollators weg bij oudere buurtbewoners. Ook winkeliers hebben er last van. Rolluiken worden keer op keer vernield en de jongeren gooien met vuurwerk. Sommige mensen durven niet eens meer op hun balkon te zitten.
PVVDe  PVV in Provinciale Staten heeft dinsdag vragen gesteld aan het provinciebestuur over de overlast in Veghel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.