Inwoners Drimmelen nemen heft in eigen handen en gaan zelf op zoek naar informatie over komst azc - Omroep Brabant
Video

Inwoners Drimmelen nemen heft in eigen handen en gaan zelf op zoek naar informatie over komst azc

15 juni 2016 om 01:30
nl
De inwoners van gemeente Drimmelen vinden dat ze zeer slecht geïnformeerd zijn over de komst van een asielzoekerscentrum in hun gemeente. Zij nemen daarom nu het heft in eigen handen en gaan zelf actief op zoek naar informatie over het toekomstige azc in hun gemeente. Maar het liefst zien ze het besluit over het azc teruggedraaid worden.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De inwoners hebben zich verenigd in de Bewonersgroep Opvang Vluchtelingen Drimmelen. Via deze groep wordt alle informatie die gaat over het asielzoekerscentrum en de gemeente Drimmelen, verspreid onder de inwoners. Zo willen de inwoners voorkomen om voor een voldongen feit gesteld te worden, zoals vorige maand.
300 asielzoekersWant zoals de plannen nu zijn, krijgt de gemeente een azc voor maximaal 300 asielzoekers. Hier stemde de gemeenteraad van Drimmelen op 19 mei mee in. Dat er over zo'n beladen onderwerp gestemd zou worden, werd in de BN De Stem en in het huis-aan-huisblad 't Carillon aangekondigd.
Maar de aankondiging is aan iedereen voorbij gegaan, zo lijkt het althans. De inwoners hebben het gevoel dat gemeente hen bewust niet heeft geïnformeerd over de stemming. "Blijkbaar is de krant geen geschikt medium om zoiets aan te kondigen", werd dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in Hooge Zwaluwe geroepen. "Waarom geen ouderwetse brief versturen?", vroeg een ander zich hardop af.
Dialoog aangaanDeze bijeenkomst werd georganiseerd door de Bewonersgroep Opvang Vluchtelingen Drimmelen georganiseerd. Een groep van zo'n honderd inwoners kwam hierop af om hun ongenoegen te uiten over met name de slechte communicatie van de gemeente richting de inwoners over de komst van het azc.
De groep wil geen taferelen zoals in gemeente Steenbergen en Bernheze, maar zoekt nadrukkelijk de dialoog. "Wij zijn geen azc Nee-club", benadrukt Jos van Gastel, een van de mensen achter Bewonersgroep Opvang Vluchtelingen Drimmelen. "Wij willen de best mogelijke oplossing voor zowel de inwoners als de vluchtelingen."
Veel vragenDe bijeenkomst verliep dan ook bijzonder gemoedelijk. Ja, de inwoners zijn boos op de gemeente omdat ze voor hun gevoel voor een voldongen feit gesteld worden. Maar hoogoplopende emoties, die bleven achterwege.
Wel waren er veel vragen over hoe het kon dat niemand in Drimmelen van de komst van een azc wist. Alle belangrijke vragen hierover zijn gebundeld en worden komende donderdag voorgelegd aan de gemeenteraad van Drimmelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.