Plofkraak op geldautomaat Rabobank in Vlierden: daders zonder buit gevlucht

15 juni 2016 om 07:37 • Aangepast 21 november 2020 om 09:37
nl
Op een geldautomaat van de Rabobank aan de Waagweg in Vlierden is dinsdagnacht rond kwart over drie een plofkraak gepleegd. De overvallers zijn er volgens getuigen in een zwarte Audi vandoorgegaan. De politie laat weten dat ze niks hebben buitgemaakt. De daders zijn niet meer gevonden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De plofkraak heeft volgens de politie veel schade veroorzaakt. Toen agenten ter plekke kwamen, troffen ze in de buurt van de geldautomaat een brandende auto aan. Uit de automaat hingen draden die waren verbonden met gasflessen.
Bewoners van twee huizen in de buurt moesten uit voorzorg even hun huis uit. Nadat de brandweer en een explosievenexpert van de politie het sein veilig hadden gegeven, konden zij weer terug.

Wachten op privacy instellingen...

Iets voor de melding van de plofkraak werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een winkel aan de Pastoriestraat vlakbij de geldautomaat.

Wachten op privacy instellingen...

De omgeving rond de geldautomaat werd enige tijd afgezet. Op de auto die in brand stond, zaten gestolen kentekenplaten, zo bleek later. Of het gaat om een gestolen auto, wordt nog onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.