Oudste hondenvereniging van Nederland is clubgebouw kwijt: 'Alles is verloren'

15 juni 2016 om 10:27
nl
De oudste hondenvereniging van Nederland moet het clubgebouw en het terrein aan de Enschotsestraat in Tilburg na een lange strijd verlaten. "Dit is het einde. We waren de enige hondenclub in Nederland met een eigen gebouw. Dat is allemaal verloren nu", zo zegt Frans van Gorp van de Kynologenvereniging.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De grond waar ze met de honden trainden, is verkocht. De nieuwe eigenaar ziet de hondenclub liever vandaag dan morgen vertrekken.
Vervuilde grondDe 116 jaar oude club heeft al jaren te kampen met tegenslagen. Ze bouwde het clubhuis op vervuilde grond. Daar kwam het oude clubbestuur tijdens de bouw achter. Later bleek het hele terrein vervuild. Vanwege de vervuiling mocht de vereniging buiten geen activiteiten doen. Hun ledental daalde daardoor drastisch. Het nieuwe clubbestuur heeft allerlei stappen ondernomen om de situatie te verbeteren. Rechtszaken door de gemeente gevoerd tegen de eigenaar van de grond leverden uiteindelijk niks op.
Toen de eigenaar van het terrein failliet ging, probeerde de club de grond te kopen, maar de curator hield dat tegen. Nu kregen de clubleden via de rechtbank alsnog de mogelijkheid om de grond te kopen voor 70.000 euro, maar door een communicatiefout mislukte de koop.
Communicatiefout"We waren een dag te laat om te reageren op de koop. We hadden een andere datum genoteerd. Hoe die communicatiefout is ontstaan, weet niemand." De grond is nu verkocht aan de buurman en die wil de hondenclub weg hebben. Het gebouw dat de club zelf zette is ze kwijt en samen met de onkosten uit het verleden is de schadepost 250.000 euro.
"Hoe het nu verder moet? Geen idee. We moeten snel een locatie vinden waar we onze spullen kunnen opslaan. Als we geen betaalbare opslag vinden, is het verloren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.