Faillissement SPM Shoeters dreigt, basketbalclub Den Bosch heeft grote geldschulden

15 juni 2016 om 18:30
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Faillissement SPM Shoeters dreigt
SPM Shoeters zit in grote financiële problemen. De Bossche basketbalclub is bezig om begin juli een akkoord met alle schuldeisers te hebben bereikt. Lukt dat niet, is de kans groot dat er volgend seizoen geen professioneel basketbal meer wordt gespeeld in de hoofdstad van Brabant.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Volgens het BD zou het gaan om een betalingsachterstand van 250.000 euro. Dit wil de voorzitter van Shoeters, Albert Dominicus, niet bevestigen. "We doen daar geen uitspraken over." Volgens Dominicus zit Shoeters in de problemen vanwege tegenvallende recettes. "Ook zijn een aantal leden van de businessclub afgehaakt."
Het stoppen van SPM als hoofdsponsor van de club heeft volgens Dominicus niets met de problemen te maken. "We zijn in gesprek met partijen die interesse in het hoofdsponsorschap hebben. Maar er is op dat gebied nog geen witte rook."
Clubs vallen omHet is niet voor de eerste keer dat een grote Nederlandse basketbalverenging in de financiële problemen zit. Het is de laatste jaren regelmatig voorgekomen dat clubs zijn omgevallen.

Wachten op privacy instellingen...