Elf modewinkels van failliete HoutBrox overgenomen door Van Uffelen Mode

15 juni 2016 om 13:18
nl
Het Delftse winkelbedrijf Van Uffelen Mode gaat verder met elf van de twaalf vestigingen van de failliete Schijndelse modeketen HoutBrox. Alleen met de verhuurder van het winkelpand in Hoofddorp is geen overeenstemming bereikt. Van Uffelen nam de winkels vorige maand over van het Limburgse Berden Mode en Wonen die de andere winkels van HoutBrox nieuw leven inblazen.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De HoutBrox-winkels in Eindhoven, Helmond, Breda en Waalwijk gaan verder onder de naam Van Uffelen.
FaillietHoutBrox en zusterbedrijf Duthler werden in april failliet verklaard, samen met moederbedrijf Brova. Twaalf filialen van HoutBrox, met in totaal een kleine honderd werknemers, werden eind vorige maand doorverkocht aan Van Uffelen. Elf daarvan gaan nu verder onder de naam van de nieuwe eigenaar, die zelf zestien winkels heeft in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland.
“Ik zie goede kansen voor de winkels”, zei directeur Pieter Cox van Van Uffelen Mode. “Onze formules passen naadloos op elkaar.” De naamswijziging van de betreffende vestigingen wordt in de loop van augustus doorgevoerd.
Overname HoutBroxHet Limburgse familiebedrijf Berden Mode& Wonen nam samen met het Belgische Shopinvest de failliete boedel over van het Brabantse bedrijf. Berden bleek vooral geïnteresseerd in de twintig filialen van Purdey, dat eveneens tot het Brova-concern behoorde.
De HoutBrox-winkels in Uden en Veghel blijven in handen van het Limburgse familiebedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.