Zwemwedstrijd gaat niet door vanwege extreme uiting van pesten

15 juni 2016 om 15:31
nl
De 23e editie van de Osse Maasrace gaat vanwege pesterijen niet door. De jaarlijkse openwaterwedstrijd in de Maas, georganiseerd door de Osse zwemvereniging Arethusa, is gecanceld omdat op social media wordt opgeroepen om de wedstrijd te boycotten. De oproep tot een boycot noemt de vereniging op haar website 'een extreme uiting van pesten'.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Op de website van Arethusa wordt gemeld dat de pesterijen zijn en worden geïnitieerd door Harold Matla van PSV-zwemmen Eindhoven. Aanleiding zou de wedstrijd van vorig jaar in Oss zijn, waarbij het één en ander misging met de juiste lengte van de baan. "Een vervelende fout, maar als je niks doet, doe je ook niks verkeerd en ons telraam stond al klaar voor de nieuwe editie."
Hetze aangevoerd door PSV-zwemmenDie fout van vorig jaar heeft geleid tot een hetze op internet en zelfs het advies en verbod aan leden van PSV-zwemmen om aan de wedstrijd deel te nemen. Bij Arethusa zijn ze woest. "Mensen aansporen tot een boycot en dat er gesteld wordt dat een verenigingsbestuur zijn leden verbiedt om deel te nemen aan een wedstrijd, past niet in ons beeld van een sportieve zwemwereld."
"Het lijkt ons logisch dat mensen in de gelegenheid worden gesteld zelf een keuze te maken waar ze willen zwemmen en het lijkt ons logisch dat je als collega-Brabantse vereniging, die deel uitmaakt van een gezamenlijk circuit om de 'Brabantbekers', je sporters juist stimuleert om deel te nemen aan dit circuit."
Sporters zijn de dupeZowel bij Arethusa als bij PSV-zwemmen is niemand bereikbaar voor verder commentaar. Aan de openwaterwedstrijd van Arethusa deden jaarlijks honderden zwemmers mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.