Doorgezakte auto verraadt Roemeense koperdieven

15 juni 2016 om 13:58
nl
Drie Roemenen (40, 21 en 20) zijn dinsdagochtend op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven aangehouden voor heling van duizend kilo koper.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Een geparkeerde auto langs de A16 op de grens bij Hazeldonk trok even daarvoor de aandacht van surveillerende politieagenten. De auto, met Engels kenteken, hing schuin naar achteren. Toen de agenten binnenkeken, zagen ze grote spoelen koper liggen. De auto was op dat moment onbemand, maar niet lang daarvoor gebruikt, constateerden de agenten.
Tweede autoDe politie hield het voertuig in de gaten toen een tweede auto met drie mannen erin bij de geparkeerde wagen stopte. Een van de mannen stapte over in de geparkeerde wagen en beide auto's reden weg in de richting van Eindhoven. Gevolgd door de politie.
Op de Anthony Fokkerweg, nabij het Novotel, zijn beide auto's staande gehouden. Nader onderzoek wees uit dat de spoelen koper in de nacht van maandag op dinsdag zijn gestolen bij een transporteur in België. De bestuurder van het overbeladen voertuig werd daarop aangehouden. De mannen in de andere auto ontkenden iets met de zaak te maken te hebben, maar werden aangehouden toen bleek dat de papieren van het koper bij hen in de auto lagen. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.