'Ik ren niet weg', Michael Dingsdag blijft NAC trouw

15 juni 2016 om 16:25
nl
Michael Dingsdag zegt ook komend seizoen voor NAC te spelen. De centrale verdediger maakt geen gebruik van de clausule in zijn contract, die zegt dat hij transfervrij weg mag uit Breda omdat NAC niet is gepromoveerd naar de eredivisie. "Ik ren niet weg, ik wil opnieuw proberen met NAC te promoveren."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Afgelopen seizoen was voor zowel NAC als Michael Dingsdag een vervelend jaar. Dingsdag werd als leider binnengehaald om de Bredase club naar de eredivisie te loodsen, maar dat werd een mislukking. Dingsdag raakte zijn aanvoerdersband tijdens het seizoen kwijt en NAC wist uiteindelijk niet te promoveren naar het hoogste plan.
'Ik ren niet weg'Michael Dingsdag kan hierdoor de club, zo is als optie opgenomen in zijn contract, nu transfervrij verlaten. De verdediger kiest er echter voor om dat niet te doen en zijn tweejarige verbintenis uit te dienen. "Ik ga geen gebruik maken van die transfervrije status", zo zegt hij. "Ik ren niet weg, ik wil komend seizoen opnieuw proberen om met NAC te promoveren. Daar ben ik voor gekomen."  
Geen signaalDe verdediger zegt verder vanuit de Bredase club geen signaal te hebben gehad dat ze hem liever zien vertrekken uit om sportieve of financiële redenen. Andere spelers, zoals bijvoorbeeld de inmiddels vertrokken Kevin Brands en Sjoerd Ars, kregen die boodschap namelijk wel. "Ik heb niks te horen gekregen vanuit de club", vertelt de centrale verdediger. "De trainer heeft mij ook niet bij zich geroepen ofzo. Er was wel wat belangstelling voor mij van andere clubs, maar dat heb ik afgewezen."  
StageWat voor Dingsdag meespeelt, is dat hij in zijn contract heeft staan dat hij de mogelijkheid heeft om een jeugdelftal van NAC te gaan trainen. "Ik hoop stage te gaan lopen bij de C1 of C2. Ik ga dat binnenkort bespreken met de leiding."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.