Kleindochter uit Oud Gastel moet half jaar gevangenis in voor plunderen bankrekening opa

15 juni 2016 om 16:33
nl
De 36-jarige Diana M. uit Oud Gastel, moet een half jaar de cel in, omdat ze jarenlang stiekem de rekening van haar opa plunderde. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 130.000 euro. Haar man, Marcel de G. is woensdag door de rechtbank in Breda vrijgesproken.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De vrouw heeft bekend dat ze ongeveer vijf jaar lang zonder toestemming geld van de spaarrekening van haar opa heeft overgeboekt. Dit geld zette ze op haar eigen rekening, maar ook op de rekening die zij samen met haar echtgenoot had. Haar man krijgt geen straf, omdat uit onderzoek is gebleken dat hij geen geld gepind heeft. Ook wist hij niet dat het geld zonder toestemming van de opa werd opgenomen of overgeboekt.
Opa liet kleindochter wel eens pinnenToen de opa achter de verduistering kwam, deed hij aangifte. Hij had zijn kleindochter wel eens toestemming gegeven om wat geld' te pinnen. Hij wist niet hoe vaak dit gebeurde en om welke bedragen het ging. Op basis van deze verklaringen wordt de vrouw uiteindelijk niet voor het verduisteren van bijna twee ton, maar van ruim 130.000 euro aansprakelijk gesteld.
Zie ook: Kleindochter haalde 200.000 euro van rekening van opa, justitie eist 10 maanden
De vrouw die al langere tijd gemachtigd was om de bankzaken van haar opa te regelen, heeft volgens de rechter op een beschamende wijze misbruik van dit vertrouwen gemaakt. Dat zij en haar gezin zelf in een moeilijke financiële situatie zaten, kan volgens de rechtbank op geen enkele manier als excuus gelden voor het handelen van de vrouw. "Zij heeft haar opa niet alleen groot financieel nadeel berokkend, maar ook in emotioneel opzicht groot leed toegebracht", aldus de rechter.
Na aangifte overledenDe opa overleed enkele maanden nadat hij aangifte deed tegen zijn kleindochter. De vrouw liet op de zitting niet merken dat ze spijt had van haar daden.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien maanden cel tegen de vrouw en vijf maanden tegen haar man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.