Plan voor asielzoekerscentrum met 760 plekken op Gulbergen in Nuenen

15 juni 2016 om 17:20
nl
Op het terrein Gulbergen in Nuenen komt een asielzoekerscentrum (azc) waar 760 mensen kunnen worden opgevangen. Dit is althans het plan van Pact van Brainport. Hierin werken Eindhoven en een aantal andere gemeenten samen om de huisvesting van vluchtelingen te regelen. "We zijn nog in gesprek, maar de signalen zijn positief", zegt een woordvoerder van het samenwerkingsverband.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Dat het azc er komt, is nog niet definitief. Bovendien heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) ook nog geen concreet verzoek ingediend voor een azc op het terrein Gulbergen.
"Maar de gesprekken met de pachter, de locatie-eigenaar, het COA en de andere gemeenten zijn zeer positief. De gemeenteraad van Nuenen moet wel nog kritisch naar dit voorstel kijken", legt de woordvoerder uit.
Gemeenteraad denkt ook meeDe Nuenense gemeenteraad zal al in de beginfase bij het proces betrokken worden. "Wij willen dat de raad al snel meepraat over dit plan", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "En met de raad wordt dan ook besproken op welke manier inwoners over dit plan kunnen meedenken."
De regio Brainport, waar Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre onder vallen, moet in totaal 1060 asielzoekers gaan opvangen. De gemeente Waalre is van plan om driehonderd asielzoekers te huisvesten. Dat betekent dat er nog 760 plekken nodig zijn. "Dat kan dus allemaal op Gulbergen. Maar het moet wel mogelijk zijn. Dat wordt nu verder uitgezocht", zegt de woordvoerder van het 'Brainportpact'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.