Video

Auto's botsen massaal op blokken in Breda: 'Het is een zooitje meneer'

15 juni 2016 om 20:23 • Aangepast 21 november 2020 om 09:36
nl
De bewoners van het Dr. Struyckenplein in Breda worden er helemaal gek van. Sinds kort wordt het plein 'opgesierd' door betonnen kubussen. Maar auto's botsen er massaal tegenaan, tot ergernis van de buurt.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Afgelopen weekend was weer raak. Twee auto's reden kort na elkaar tegen de betonnen obstakels op de parkeerplaats voor de Lidl. Piet Pas die aan het plein woont, zag het vanaf zijn balkon gebeuren. "Het is een zooitje, meneer. Wekelijks botsen er hier één of meerdere auto's tegen de blokken. Zeker wanneer het druk is, zien automobilisten die dingen over het hoofd", aldus Pas.

Wachten op privacy instellingen...

'Je ziet ze niet, maar je hoort ze wel'Volgens Piet Pas zijn de kubussen van amper veertig centimeter hoog gewoon te laag. Een oudere vrouw die onlangs ook haar bumper aan gort reed, legt uit: "Je ziet ze niet van achter het stuur. Je hoort ze wel, maar dan is het te laat."
De blokken zijn bedoeld als decoratie en dat is ook precies de reden waarom de gemeente niet van plan is om ze weg te halen. Elke keer wanneer een kubus beschadigd raakt, worden ze weer keurig teruggezet. "In afwachting van de volgende botsing", voegt Piet Pas fijntjes toe.
Buurtbewoners willen dat de blokken worden weggehaald of dat er hogere bakken komen met planten erin. Want zo zeggen ze: over smaak kun je twisten, maar over veiligheid niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.