Video

Minitopia verrijst in Den Bosch

15 juni 2016 om 21:39
nl
Kleiner wonen, omdat je simpelweg niet meer nodig hebt. Een huis bouwen van printbare' bouwblokken, omdat het simpel en verplaatsbaar is. Een vergaderruimte die je op kan blazen, zodat je het ook weer weg kan stoppen. In het experimentele dorpje Minitopia wordt nagedacht over alternatieve woon en werkruimtes.
Profielfoto van Kaathoven Rob van
Geschreven door
Kaathoven Rob van

Minitopia verrijst niet op een plek ver weg, maar juist midden in de stad. Op het terrein waar vroeger het gebouw van de GGD in Den Bosch stond, groeit een klein bos. Tussen de bomen en struiken van dat braakliggende terrein wordt Minitopia opgebouwd.
Minitopia mag groeienDe omvang van het dorp is nu nog klein, maar dat moet groter worden. "Mensen kunnen ideeën aandragen via www.droomstaddenbosch.nl en dan gaan we kijken hoe we dat een plek kunnen geven," vertelt Rolf van Boxmeer van Rezone. Uiteindelijk moeten er ook mensen kunnen wonen, "Dat is onze droom, dan kunnen we ook echt testen of die woonconcepten werken."
BehoefteVan Boxmeer is er van overtuigd dat er behoefte is experimentele woonvormen: "Dat merk je naar mijn idee van alle kanten in de maatschappij. Woningen die kleiner zijn, flexibeler zijn, tijdelijk, ik denk dat er echt een vraag aan het ontstaan is naar dat soort concepten."
Het project aan de Eekbrouwersweg/Sint-Teunislaan is een idee van kunstinitiatief Rezone, woningcorporatie Zayaz en platform Droomstad Den Bosch. Het project loopt sowieso nog tot eind dit jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!