Jos van Emden wint proloog Ster ZLM Toer, ploeggenoot Timo Roosen beste Brabander

15 juni 2016 om 23:48 • Aangepast 21 november 2020 om 09:35
nl
Jos van Emden heeft woensdagavond de proloog van de Ster ZLM Toer gewonnen. De 31-jarige wielrenner van LottoNL-Jumbo legde het parcours van 6,4 kilometer in Goes af in 7.23 en was met die tijd drie seconden sneller dan de Amerikaanse kopman Taylor Phinney van BMC.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Timo Roosen uit Goirle, teamgenoot van Van Emden bij LottoNL-Jumbo, was de beste Brabander. HIj werd elfde in de proloog, 9 tellen langzamer dan winnaar Van Emden. "Goirle mag wel trots zijn", zo grijnsde Roosen na zijn proloog. "Het voelde tijdens het warmrijden al goed. Ik had veel power en ik kon aardig doorstampen. Ik ben tevreden."
Donderdag wordt de eerste etappe over 186 kilometer gereden met de start en finish in Oss. De slotetappe van zondag voert van Someren naar Boxtel. Normaliter moet het Jos van Emden lukken om zijn leiderstrui in Oss te behouden. "Maar ik ga eerst genieten van deze zege", zo zei hij tegen Omroep Brabant. "Zo vaak win ik namelijk niet."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De Ster ZLM Toer is een echte sprinterskoers door België en Nederland en duurt nog tot en met zondag. André Greipel was vorig jaar de eindwinnaar.
Sprinters komen graagDe Duitsers Marcel Kittel en André Greipel zijn samen met Moreno Hofland uit Roosendaal de publiekstekkers tijdens de Ster ZLM Toer. De organisatie van het vijfdaagse wielerevenement heeft met deze renners opnieuw ingezet op de spinters, want ook Nikias Arndt en Matteo Pelucchi verschijnen aan de start.
Al jaren komen ’s werelds beste sprinters graag naar de Ster ZLM Toer, om daar de laatste puntjes op de i te zetten met het oog op de Tour de France.
Omroep Brabant doet tot en met zondag uitgebreid verslag van de Ster ZLM Toer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.