Eerste vliegtuig landt in Eindhoven na grootscheepse onderhoudswerkzaamheden

16 juni 2016 om 09:10 • Aangepast 21 november 2020 om 09:35
nl
Voor het eerst in twee weken tijd landde er donderdagochtend rond zeven uur weer een vliegtuig in Eindhoven. Het ging om een Hercules van de Koninklijke Luchtmacht. Twee weken lang konden er vanwege onderhoudswerkzaamheden geen vliegtuigen landen of opstijgen bij Eindhoven Airport en het militaire vliegveld.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De start- en landingsbaan in Eindhoven kreeg de afgelopen weken een gloednieuwe asfaltlaag en antisliplaag.

Wachten op privacy instellingen...

Honderden wegwerkers van BAM werkten hier met man en macht aan. Zij gebruikten 130 vrachtwagens, die in totaal wel 30.000 ton asfalt vervoerden, en 24 walsen.
"Ik ben blij dat onze vliegtuigen weer terug kunnen keren naar hun thuisbasis", vertelt de commandant van Vliegbasis Eindhoven, kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan. De afgelopen weken stonden de militaire vliegtuigen op bases in Gilze-Rijen en Luxemburg. "De militaire luchttransportoperaties zijn wel gewoon doorgegaan, want we moesten natuurlijk onze collega’s in missiegebieden zoals Mali en het Midden-Oosten ook tijdens de baansluiting bevoorraden.”

Wachten op privacy instellingen...

De passagiersvluchten op Eindhoven Airport verlopen donderdag soepel. "Business as usual", vertelt verslaggever Erik Peeters. Er werd van tevoren rekening gehouden met eventuele opstartproblemen. "Maar het is een rustige dag als alle andere."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.