Ministers hoeven zich niet bij rechter te melden voor rel rond verdwenen subsidies GayKrant

16 juni 2016 om 09:59
nl
Een tegenvaller voor Henk Krol in de rel rond de verdwenen subsidies van de GayKrant. De Eindhovense politicus wilde oud-minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), zijn opvolger Marja van Bijsterveld en de Staat persoonlijk voor de rechter slepen, maar de rechtbank van Den Bosch heeft bepaald dat zij niet mogen worden opgeroepen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Volgens Krol waren de betrokken ministers en ambtenaren op de hoogte van de constructie rond de omstreden subsidie aan de GayKrant. De voorman van 50PLUS vindt dat zij daarom aansprakelijk zijn voor de terugbetaling van de ruim 200.000 euro.
De subsidie kon niet direct aan de BV Best Publishing Group (BPG, het bedrijf van Krol) worden overgemaakt. Het geld werd daarom via de Stichting Vrienden van de GayKrant (SVGK) doorgesluisd.
Onrechtmatig handelenDrie bestuursleden van de stichting wilden vorig jaar juni het bedrag verhalen op Krol. Zij vinden dat hij zijn taak als bestuurder niet goed vervulde. Ook stelt de stichting dat Krol onrechtmatig zou hebben gehandeld. De rechter oordeelde toen dat de bestuurders niet op eigen naam een vordering konden indienen.
Krol beweert dat hij altijd heeft gehandeld met toestemming van het ministerie van OCW. De zaak gaat op 27 juni verder.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.