Twente mag niet kapot van broers Van de Kerkhof, Kees Rijvers, Aad de Mos en Willy van der Kuijlen

16 juni 2016 om 10:29
nl
FC Twente mag niet kapot. Dat betogen Willy en René van de Kerkhof, Kees Rijvers, Willy van der Kuijlen en Aad de Mos. Zij spreken donderdag samen met ruim honderd andere oud-voetballers en prominenten hun steun uit voor de noodlijdende voetbalclub in De Telegraaf.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Dit doen ze via een paginagrote advertentie in de krant. Daarop is met grote letters de tekst 'FC Twente mag toch niet kapot? Nee, dat mag niet!' afgedrukt.
Willem van HanegemOnder de tekst staan onder andere ook de namen van Sjaak Swart, Willem van Hanegem, Patrick Kluivert, sportverslaggever Jack van Gelder, minister Henk Kamp, Tweede Kamerlid Fred Teeven en staatssecretaris Sharon Dijksma.
De KNVB wil FC Twente vanwege jarenlang financieel wanbeleid terugzetten naar de eerste divisie. De club spande tegen deze beslissing een kort geding aan, maar werd door de rechter in het ongelijk gesteld.
FaillissementDe profclub uit Enschede heeft het besluit van de licentiecommissie ook aangevochten bij de beroepscommissie van de voetbalbond en hoort naar verwachting deze week de uitspraak.
Als ook de beroepscommissie van de KNVB vasthoudt aan degradatie van de club naar de eerste divisie, wacht de club naar eigen zeggen een faillissement.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.