Zevenhonderd meer varkens dood bij brand Kruisland dan gemeld, nog steeds dieren onder puin en stank

16 juni 2016 om 11:40
nl
Bij de brand in een varkenshouderij, vorige week vrijdag in Kruisland, zijn bijna zevenhonderd meer varkens omgekomen dan eerst was gemeld. Ook blijken er nog steeds dieren onder het puin te liggen. Bovendien moeten inwoners van Kruisland en Oud-Gastel als gevolg van de aanhoudende stank uit voorzorg ramen en deuren dicht houden.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Aanvankelijk werd gezegd dat er tweeduizend varkens levend waren verbrand. De gemeente Steenbergen, waar Kruisland onder valt, maakte verder bekend dat de dieren uiterlijk vrijdag zijn geruimd. Overigens heeft de brandweer ongeveer 5600 varkens weten te redden.
Stankoverlast in Kruisland en Oud-GastelInwoners van Kruisland en Oud-Gastel moeten voorlopig rekening houden met stankoverlast, zo meldde de gemeente eveneens. Ze kregen het advies ramen en deuren uit voorzorg dicht te houden. De GGD verwacht niet dat er op langere termijn gevolgen zullen optreden voor de gezondheid van omwonenden.
Het weghalen van de varkens is weliswaar in volle gang, maar duurt extra lang, omdat ze door het puin van het ingestorte dak moeilijk te bereiken zijn. Ook moet rekening worden gehouden met de veiligheid van de ruimers.
Stank afhankelijk van windrichtingDe stankoverlast in de buurt van de afgebrande varkenstallen is afhankelijk van de windrichting, zo stelt de gemeente. Ze heeft hierover ook contact opgenomen met de gemeente Halderberge, waar Oud-Gastel onder valt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.