Na ruim 300 uitzendingen en bijna 1000 gasten stopt radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag'

16 juni 2016 om 12:23
nl
Na ruim driehonderd uitzendingen en bijna duizend gasten verder komt er een einde aan het succesvolle radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag' van Omroep Brabant. De slotuitzending is op 25 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Vanaf september gaat het programma verder op televisie waar het elke zondag te zien is.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Praten met gasten uit het nieuws, 'soms met de benen op tafel, dan weer op het puntje van de stoel'. Dat was de afgelopen acht seizoenen de formule van het radioprogramma 'Alles Mag op Zaterdag'. Presentator Arjo Kraak en redacteur Christel van Bebber maakten het programma al die jaren samen en werd het een vaste waarde in de programmering van Omroep Brabant.
Ruimte om verhaal te doenLiefhebbers van diepgaande interviews wisten het programma te vinden en gasten kwamen graag langs omdat ze wisten dat ze de ruimte kregen hun verhaal te doen, met nuances die in het snelle doordeweekse nieuws vaak geen kans kregen. Toegevoegde waarde was de ontmoeting tussen de nieuwsmakers aan de tafel van 'Alles Mag op Zaterdag'.
Niet zelden bleken ze meer gemeen te hebben dan dat ze eerst dachten. Zo ontmoette filmmaker André van Duren oud-minister Ernst Hirsch Ballin tijdens een uitzending en kreeg hij op die manier een ingang om op het Ministerie van Justitie te mogen filmen voor zijn film De Bende van Oss.
Formule ongewijzigdIn de loop van 2016 ontstond het idee om op basis van het radioprogramma een televisieprogramma te gaan maken. Dat gaat vanaf september gebeuren. De formule blijft ongewijzigd: drie hoofdrolspelers uit het nieuws, die met Arjo Kraak en met elkaar in gesprek gaan.
Het afscheid van het radioprogramma zal niet ongemerkt voorbij gaan: op 25 juni maken Arjo Kraak en Christel van Bebber een vijf uur durende marathonuitzending vanaf het water. Varend tussen Heusden en Den Bosch, met een boot vol gasten van de afgelopen jaren.
Kraak: “Terwijl we Brabant aan ons voorbij zien glijden, praten we met deze Brabanders over alles wat er in onze samenleving is gebeurd de afgelopen jaren. Bespiegelend, een tikje filosofisch, en net als de boot: rustig aan. We hebben de tijd.”
SlotuitzendingDe slotuitzending van Alles Mag op Zaterdag is op 25 juni van 12.00 tot 17.00 uur te horen op Omroep Brabant. Mensen die willen meevaren kunnen zich tot 22 juni opgeven via het e-mailadres: [email protected]. Het aantal plaatsen is beperkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.