Video

BOA's hebben het weer gedaan, althans voor een deel ondernemers Breda

16 juni 2016 om 14:25
nl
BOA’s. Voor de een zijn ze een noodzakelijk kwaad, voor de ander een bron van ergernis en voor gemeenten ‘gewoon’ een handhaver van de openbare orde. Zo ook in Breda, maar daar is het uitdelen van parkeerboetes door deze Buitengewone Opsporings Ambtenaren in het verkeerde keelgat geschoten. Althans, bij een deel van de ondernemers aan de Slingerweg.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Het probleem kent een wat langere voorgeschiedenis. Eind vorig jaar waren bij de gemeente Breda klachten binnen gekomen van een aantal bedrijven, dat is gevestigd aan de Slingerweg. Er werd gemopperd over wagens die zodanig stonden geparkeerd, dat andere auto’s of mensen niet in of uit een bedrijf konden. Ook stonden wagens op plekken, zoals trottoirs, waar dat helemaal niet mag.
Waarschuwingen uitdelen helpt nietVoldoende redenen voor de gemeente om een punt te maken, te beginnen met het uitdelen van waarschuwingen. Dat gebeurde begin dit jaar in achttien gevallen. In de Slingerweg telt een gewaarschuwd mens echter niet voor iedereen voor twee, want er kwam geen eind aan de overtredingen. Vervolgens zijn tot begin deze maand 46 boetes uitgedeeld, zo meldt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd.
'Als je geen mens bent word je BOA!'Eén van de ondernemers, Pieter Luijks, zou voor vierhonderd euro zijn aangeslagen. Hij vindt dat er meer parkeerplekken moeten komen of dat er betaald moet gaan worden voor parkeren in zijn buurt. Het steekt hem eveneens dat er volgens hem niet overal langs de Slingerweg bonnen worden uitgedeeld.
Luijks nam de boeteregen zo hoog op dat hij een spandoek heeft laten maken met een tekst, die niets aan duidelijkheid overlaat: ‘Op de slingerweg kan alles!! Dealen-Tippelen-Heling en Diefstal. Behalve werken en parkeren. Als je geen mens bent word je BOA!!!’
Vrijheid van meningsuiting“Leuk is anders”, zegt de zegsman van de gemeente, maar die laat het hierbij. De schreeuw om aandacht wordt geschaard onder de noemer vrijheid van meningsuiting. Dit wil niet zeggen dat de gemeente de onvrede niet serieus neemt. Er wordt nog nagedacht of en hoe ze met de diverse partijen in contact blijft.
Overigens, voor de duidelijkheid, er zijn dus ook zakenlui aan de Slingerweg, die wél blij zijn met het optreden van de BOA’s. Ze zijn de foutparkeerders meer dan zat. Eén van hen, opgelucht: “Eindelijk dat ze in actie zijn gekomen, volledig terecht.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.