Man onwel en valt in gierput bij opruimwerkzaamheden afgebrande varkensstal

16 juni 2016 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 09:35
nl
Bij het opruimen van de restanten van de brand in een varkensstal aan de Kleine Bolspolder in Kruisland is donderdagmiddag een man onwel geworden. Hij viel in een gierput. Dat meldt de politie.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Het bedrijfsongeluk gebeurde rond kwart over twaalf. Hulpdiensten, waaronder de politie, twee ambulances en een traumahelikopter, kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen.
'Epileptische aanval'Volgens de politie kreeg de man vermoedelijk een epileptische aanval. De man viel in een put met onder meer mest, bluswater en resten van varkens. Hij kwam onder de drek te zitten.
Omdat in eerste instantie niet duidelijk was, waardoor de man onwel was geworden, nam de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) maatregelen om mogelijke besmetting van 'biologische stoffen' te voorkomen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel nagekeken en op het terrein gedoucht. Hij bleef verder ongedeerd.

Wachten op privacy instellingen...

StankoverlastDe gemeente Steenbergen meldde donderdagochtend dat inwoners van Kruisland en Oud-Gastel als gevolg van de aanhoudende stank uit voorzorg ramen en deuren dicht houden.
Zie ook: Zevenhonderd meer varkens dood bij brand Kruisland dan gemeld.
Bij de brand in een varkenshouderij kwamen vorige week vrijdag bijna 2700 varkens om het leven. Aanvankelijk werd er gesproken over tweeduizend dode dieren. Donderdag werd dat aantal bijgesteld. Er liggen nog steeds dieren onder het puin.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.